Het Windorgel: Donson, CRMRS en Anne van Damme

Uitnodiging van Donson, CRMRS tussen hoop en vrees, Anne van Damme blijft plakken! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

Dreyh & Donson - Invite

Streamen, dat is de manier waarop muziek meestal geconsumeerd wordt. En om die consumptie te maximaliseren heeft muzikant Donson uit Vlissingen een actie bedacht: stream zijn nieuwe track Invite zo vaak mogelijk en maak kans op 200 euro. Inventief dat wel. Hij maakte Invite samen met artiest Dreyh en dat is een naam die we al vaker zijn tegengekomen bij Zeeuwse samenwerkingen. Hij heet Rougé Strijder en komt uit Amsterdam. Invite klinkt inderdaad uitnodigend, dus ik zou geen reden weten om géén gehoor te geven aan die oproep van Donson! En je hoort 29 februari of je gewonnen hebt.

CRMRS - Tussen Hoop En Vrees

Tussen Hoop En Vrees is de tweede solosingle van Michiel Cremers, afkomstig uit Goes. Hij kampte de afgelopen tijd met de gevolgen van long-covid. Op zijn vorige single Hersenmist en ook in deze nieuwe single zingt hij daarover. Tussen Hoop En Vrees gaat met name over de mogelijkheden van een effectieve behandeling van de aandoening. Soms is dat hoopgevend, maar als het dan niet blijkt te werken is de teleurstelling des te groter. Michiel hoopt nog steeds op volledig herstel. Hij hoopt in ieder geval dat mensen die in een vergelijkbare situatie zitten, kracht putten uit zijn muziek.

Anne van Damme - Glue

Singer-songwriter Anne van Damme, afkomstig uit Hulst, laat iedereen nu online kennismaken met een nummertje dat ze al vaker live heeft gezongen. Het heet Glue. Ook in dit nummer etaleert ze haar verhalende wijze van songwriting. Ze dwingt je goed te luisteren naar de tekst. De begeleiding, dit keer weer op gitaar, blijft functioneel en sober. In Glue lijmt ze gebroken stukken weer aan elkaar. Wat strubbelingen in een relatie lijken de oorzaak te zijn voor de scherven. Maar op het eind kunnen we, weliswaar met enkele blijvende littekens, er weer tegenaan.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 238: Donson, CRMRS en Anne van Damme