Django David maakt muziek in Spanje: 'Ik woon echt in het paradijs'

Muzikant Django Boegheim uit Middelburg woont sinds twee jaar in Spanje. Hij maakt daar muziek en geniet van de mooie omgeving. Om het publiek alvast voor te bereiden op nieuw werk heeft hij een oude live-opname uitgebracht van het lied Ghost. Het is een voorproefje van een compleet live-album dat later deze maand verschijnt.
Django maakte eerst muziek onder zijn eigen naam als solo-artiest. Daarna volgde een periode waarin hij speelde in een band, Djangus. Nu is hij weer solo. Django: "Ik heb voornamelijk nieuwe nummers geschreven, maar ik heb ervoor gekozen om wat oude opnames uit te brengen, om te laten zien dat ik nog leef en bezig ben met m'n passie. Dit is het eerste solonummer in bijna acht jaar. Dus dat is best wel spannend."
Inmiddels is hij helemaal gesetteld in Spanje: "Eerst kwam ik naar Spanje voor drie maanden om te ontspannen en wat inspiratie op te doen. Maar al gauw besloot ik voor langere tijd te blijven. Ik woon echt in het paradijs. Een huisje in de bergen zonder buren, zodat ik me helemaal kan concentreren op de muziek."

Gevoeliger

Zijn nieuwe single Ghost is een live-opname over onbegrip en het gevoel dat er niet naar je geluisterd wordt. Django: "Ik vind livemuziek sowieso gevoeliger dan een studio opname, maar de reden dat ik een liveversie wilde uitbrengen is omdat het hele live-optreden straks online komt te staan. Het is opgenomen in een studio in Gouda."
De albumreleaseparty staat gepland voor 17 februari. Op het affiche staat ook de naam van June Roswell. Django: "June komt uit Nashville, Tennessee. Zij woont hier in het dorp waar ik woon. Ze geeft Engelse les aan de kinderen. Ik heb haar pas vorige week leren kennen. Ze maakt fantastische muziek."

'Proper English'

Django zelf heeft geen Engelse les meer nodig. Zijn uitspraak is vlekkeloos. Django: "M'n vader David, die helaas vorig jaar is overleden, was docent Engels en zijn familie woont in Australië. Maar de meeste invloed op m'n uitspraak had m'n stiefvader Dave. Hij zou me altijd verbeteren als ik iets op z'n Amerikaans uitsprak. Ik moest altijd 'proper English' spreken."
Copy of Vork Django lang zt40 3 feb