Rockband Mamilla houdt ermee op

Na dertig jaar zet de Zeeuwse rockband Mamilla er een punt achter. Twee bandleden kunnen optreden fysiek niet meer opbrengen, de andere muzikanten zijn druk met andere projecten. De band heeft veel om op terug te kijken: optredens in grote zalen als AFAS Live Amsterdam en de IJsselhallen Zwolle en meerdere malen stond Mamilla in het voorprogramma van grote namen uit de rockmuziek.
Mamilla startte in 1994 als Mamilla Paradise (later ingekort tot: Mamilla) met bandleden Ruud Aerssens, Bas Matthijsse en Rick de Visser. De muziek is een mengeling van classic-, progressive- en hardrock. De band maakt diverse bezettingswisselingen mee. De laatste jaren speelde Mamilla als vijftal, de oorspronkelijke drie muzikanten, aangevuld met drummer Paul Goedegebuure en gitarist Dennis van de Bor.
Met een goede live-reputatie die de band opbouwde, trok Mamilla de aandacht van internationale agentschappen. Dat leverde voorprogramma's op van grote namen uit de internationale rockscene: Deep Purple, Uriah Heep, ZZ Top, Y&T, Wishbone Ash en Ten Years After. In totaal stond Mamilla meer dan 300 keer op het podium en maakte de band drie albums en vijf mini-cd's.
Zanger Ruud Aerssens en gitarist Rick de Visser gaan zich nu richten op het componeren van nieuwe muziek, waaronder filmmuziek. Bassist Bas Matthijsse trekt het land door met de band met Marjon van Iwaarden in de theatervoorstelling A Tribute to the Soul of the 60's. Dennis van de Bor en Paul Goedegebuure staan regelmatig op het podium met rockcoverband Hardball. Dennis blijft daarnaast ook actief in metalband Fire Within.
Mamilla
Mamilla in actie op het podium van De Spot in Middelburg © De Spot