Nieuwe single van The Pheromones is pure rock: 'Simpel is vaak heel doeltreffend'

Rockband The Pheromones uit Amsterdam heeft een nieuwe single gemaakt: Ready To Rock. Die plaat trok meteen de belangstelling van televisiezender Paramount Network. Ready To Rock was namelijk te horen in de trailer van de Apocalyps Week. De band werkt langzaam toe naar een album, vertelt zanger/gitarist Marijn Slager uit Middelburg.
De lijntjes met de Nederlandse vestiging van Paramount zijn kort. Bandlid Matthijs Hoitsma is, behalve gitarist, ook editor en filmmaker. Hij was bezig met de montage van de trailer en zocht een vet, spannend rocknummer. Marijn: "Als probeersel zette hij de nieuwe single van The Pheromones eronder, en dat was gewoon goed!"
De band krijgt goede reacties op de muziek. "Mensen die onze band nog nooit gehoord hebben, checken wat voor muziek het is. We hebben het snel op YouTube gezet. Vanaf deze week is het ook op alle andere platforms beschikbaar."
Ready To Rock is een voorbeeld van pure rock, zonder poespas. En dat is precies de bedoeling, legt Marijn uit: "Ja, precies, we willen het niet te moeilijk maken. Simpele muziek, daar is behoefte aan. Je kan wel heel moeilijk doen, moeilijke breaks en zo. Maar het is net als met kubisme, alles is gewoon vierkant. Simpel is vaak heel doeltreffend, vind ik."
We vinden het fijn om projectmatig met één nummer bezig te zijn.
Marijn Slager - The Pheromones
De vorige single, Beat The Algorithm, verscheen half vorig jaar. Deze manier van werken bevalt de band wel. "We zijn ons langzaam op een album aan het richten, maar we vinden het fijn om projectmatig met één nummer bezig te zijn. Dan kan je je helemaal focussen op die ene song. We gaan eerst alles nummer voor nummer afwerken, maar er komt dus ook een fysieke plaat aan."
Marijn Slager is ook actief in een ander muzikaal project, Electric Feathers. Ook daarvan is binnenkort nieuwe muziek te verwachten. "Die plaat komt zeker op vinyl. Dat is gelukt met crowdfunding. De plaat wordt op dit moment geperst. Op The Other Floor staan luisterliedjes, maar ook een paar knallers. Matthijs Hoitsma heeft er ook een clip bij gemaakt. Dat is bijna een soort mini-speelfilm, net als bij Beat The Algorithm.
Rockband The Pheromones werkt langzaam toe naar een album, vertelt zanger Marijn Slager.