Rosann zingt over relatie met vallen en opstaan: 'Ik zie het als een soort van dans'

Zangeres Rosann Kerckhaert komt uit Groede, maar heeft volop haar vleugels uitgespreid, als geneeskundestudent in Rotterdam en als zangeres. Twee jaar terug was ze was te zien in tv-programma The Voice van Vlaanderen en het afgelopen jaar heeft ze hard gewerkt aan haar zangcarrière, met bijna vijftig optredens, onder andere op Concert at SEA, Vestrock en Weitjerock. Ook 2024 begon goed voor Rosann, want ze gaf een nieuwjaarsconcert met het Zeeuws Orkest. Haar nieuwste lied heet Vallen en is vanaf vandaag overal te beluisteren.
Het lied Vallen staat nu online, maar Rosann zong het al in de Zeeuwse voorronde van het Regio Songfestival bij Omroep Zeeland. Rosann: "Ik heb dit nummer al regelmatig live gezongen, maar in de studio hebben we er een andere versie van gemaakt. Dus het is toch in een ander jasje gestoken. "
Het nummer gaat over een relatie, maar Rosann zingt daar niet op de gebruikelijke manier over. "Een relatie kan vanzelf gaan, maar soms gaat het met vallen en opstaan. Het is belangrijk dat je elkaar helpt om weer op te staan. Ik zie het zelf als een soort van dans, dat de ene de andere optrekt en dan weer samen verder gaan."
Ik probeer altijd nummers te schrijven over problemen die mensen kunnen ervaren, maar wel vanuit het perspectief van hoop.
Rosann Kerckhaert
In de muziek wordt vaak over relaties gezongen, maar dan in de twee extremen, van uitzinnig geluk tot groot drama. Rosann: "Ik vind het juist leuk om de middenweg op te zoeken. Ik probeer altijd nummers te schrijven over problemen die mensen kunnen ervaren, maar wel vanuit het perspectief van hoop. Niet van holadijee, maar ook niet diep-triest."
Rosann kijkt heel erg uit naar de reacties. "Ik ben er heel trots op. Het is ook wel spannend. Je werkt zo lang aan een nummer, je bent benieuwd wat de reacties zijn. Ik ben vooral blij dat ik het kan delen met de buitenwereld."
Op 18 mei geeft Rosann haar eerste 'headline-concert' in de Spot in Middelburg. Verder is ze geselecteerd voor de Grote Prijs van Nederland. Er komen nog meer optredens aan deze zomer.
Het gesprek met Rosann