Duo Lace Sonic maakt tweede single: 'Het is ons meest persoonlijke liedje ooit'

Romy en Michaël Coomans uit Middelburg brengen hun muziek sinds kort uit onder de nieuwe naam Lace Sonic. Ze zijn van plan zich meer toe te leggen op het uitbrengen van zelfgeschreven muziek. Vorig jaar verscheen de single Innocence en nu is de opvolger daar: Blue. Ze noemen dat hun meest persoonlijke liedje ooit gemaakt.
Eerder had het duo twee afzonderlijke namen: RoMi Cage voor het zelfgeschreven repertoire en Lace voor de covers. De nieuwe naam Lace Sonic combineert beide activiteiten. Romy: "Ik denk dat het alleen maar duidelijker is geworden. We dachten altijd dat we eigen werk en covers niet moesten mengen, maar waarom eigenlijk? We hebben er ook een nieuwe look tegenaan gegooid, nieuwe website, nieuwe kaartjes, nieuwe muziek. We zijn wat dichter bij onszelf gekomen."

Zoeken naar de uurtjes

Met twee jonge kinderen en een aanstaande verhuizing beleeft het duo drukke tijden, maar voor muziek schrijven, maken ze tijd. "Het is soms even zoeken naar de uurtjes die je erin kan stoppen, maar we worden er altijd heel blij van. We treden veel op, maar dat schrijven is een ander stukje en dat willen we ook graag doen."
Mensen die ons volgen zien vaak alleen maar mooie plaatjes, maar dat is maar een fractie van wat ons leven inhoudt.
Romy Coomans - zangeres Lace Sonic
De nieuwe single Blue is autobiografisch. In het lied zingt Romy over haar relatie met Michaël, vanuit een moment dat het even wat minder met hen ging. "Het is best spannend om daar zo open over te zijn, maar het is ook wel heel eerlijk. Mensen die ons volgen zien vaak alleen maar mooie plaatjes, maar dat is maar een fractie van wat ons leven inhoudt. Ik denk dat dat verfrissend werkt. Zo werkt muziek dan ook weer, dat je het lekker van je af kan schrijven."
Met Lace Sonic gaan Romy en Michaël op de ingeslagen weg voort. "We proberen nu met enige regelmaat liedjes uit te brengen, elke twee à drie maanden. We zijn lekker aan het schrijven. Optreden doen we al volop en daar proberen we steeds meer dat eigen werk in te mengen, zodat het echt een mooie mengelmoes wordt en mensen ons ook daarom gaan boeken."
Zangeres Romy Coomans legt uit waarom Blue het meest persoonlijke liedje is
Lace Sonic - Blue
Coverfoto van de single Blue © Dennis van Akkeren