Zeeuwse muzikant VOS heeft een haat-liefdeverhouding met de stad

'Niemand kijkt meer op of om, naar elkaar, of plekjes in de zon', dat zingt muzikant René Geelhoed, alias VOS op zijn nieuwe single Alle Dagen Gaan Voorbij. Sinds oktober vorig jaar brengt hij Nederlandstalige muziek uit. Op deze single komt hij in het geweer tegen het drukke stadsleven. Je zou het dus heel goed een protestsong kunnen noemen. Hoezeer hij ook verknocht is aan de Zeeuwse rust, helemaal zonder de stad kan hij ook weer niet.
René Geelhoed is zanger, toetsenist, componist en producer. Hij woont in Den Haag, maar komt nog steeds graag in onze provincie. Regelmatig raakt hij bijna 'in shock' van de drukte in de stad. René: "Dit is meer een protestsong vóór iets. Dat de mensen meer van de kleine dingetjes en van elkaar moeten genieten in plaats van alleen maar méér, meér, méér."
VOS - Persfoto 2024
VOS - Alle Dagen Gaan Voorbij © Luna Gaia Kim
Het overvolle straatbeeld en het massatoerisme staan hem tegen. Waarom blijft hij dan toch in Den Haag wonen? René: "Als je uit Zeeland komt, trek je daar gevoelsmatig aan toe. Maar ik werk in de muziek. Er is veel inspiratie overal in steden, in de muziekscenes met veel toffe muzikanten. Dat heb je toch wel nodig, merk ik zelf. Het is m'n werk, dus je moet continu dicht bij het vuur zitten."
De keuze voor zingen in het Nederlands is inmiddels heel vanzelfsprekend voor René. "Ik begrijp echt niet meer wat ik heb zitten doen in het Engels. Ik kan mezelf gewoon veel beter uiten in m'n eigen taal."
Het eerstvolgende optreden van VOS in Zeeland is op 28 maart tijdens het Kreeftenfeest in Zierikzee.
Muzikant René Geelhoed legt uit waarom hij tóch in de stad blijft wonen