Indierockband Alta Luna sluit coachingstraject af met EP: 'Naast muziek maken is het gewoon hard werken'

Indierockband Alta Luna leeft toe naar de release van de EP Shorter Days, Longer Nights. De band presenteert die op 12 april in De Spot in Middelburg. Alta Luna behoort tot de lichting 2023 van coachingstraject Popaanzee ACADEMY. Vrijdag verscheen al een eerste single, zodat het publiek alvast kan horen hoe de band zich heeft ontwikkeld.
De bandleden van Alta Luna hebben het coachingstraject Popaanzee ACADEMY ervaren als 'veelomvattend en nuttig', vertelt toetsenist Jonathan Poelman: "Het bestond onder andere uit een aantal workshops. Daar hebben we geleerd hoe je één en ander zakelijk moet aanpakken. Hoe bereik je programmeurs en podia? Naast muziek maken is het gewoon hard werken dus het is handig als je dat een beetje slim aanpakt."
Aan het traject waren ook een paar leuke optredens gekoppeld, onder andere op Concert at SEA. Als coach koos Alta Luna voor Tim van der Zalm. Jonathan: "Die is ook manager van DI-RECT. Hij heeft ons ook heel goed geholpen met de zakelijke kant. Hij spoorde ons aan vooral te blijven proberen: niet meteen opgeven, maar ga gewoon door!"
Toen we de nummers in de voor ons logische volgorde hadden gezet, kwamen we erachter dat er een verhaallijn in zat.
Jonathan Poelman - toetsenist Alta Luna
De nieuwe EP Shorter Days, Longer Night is nog tot stand gekomen met muzikale coaching van Marien Dorleijn van Moss. De vijf tracks gaan allemaal over een relatie. Jonathan: "Toen we de nummers in de voor ons logische volgorde hadden gezet, kwamen we erachter dat er een verhaallijn in zat, van een ontluikende liefde tot een hatelijke break-up en alles wat daar tussen zit. Maar dat idee hadden we van tevoren niet."
Alta Luna presenteert het album op 12 april in De Spot in Middelburg. "We treden op met Grainbait en Breakout. Die hebben ook allemaal net iets nieuws uitgebracht. Het is eigenlijk een soort Zeeuws feestje met nieuwe releases."
Jonathan Poelman vertelt in De Zeeuwse Top 40 over coachingstraject Popaanzee ACADEMY en de nieuwe EP van Alta Luna.
Alta Luna
Alta Luna © Joy Droogsma