Het Windorgel: SYNGA, Deeno Deshh en Bas de Meijer

SYNGA is gegroeid, Deeno Deshh kijkt vooruit naar de zomer en Bas de Meijer maakt track met Paskal Jakobsen! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

SYNGA - Rise

Zangeres Eva van Leeuwen, alias SYNGA, beleeft drukke tijden. Haar nieuwe album is in aantocht en vrijdag verscheen de eerste track daarvan: Rise. Ze heeft alles zorgvuldig uitgestippeld. Om de release van het album te ondersteunen gaat ze in het najaar op clubtour, de festivals volgen dan in 2025. Vergeleken met haar debuut EP Resonate is er het nodige veranderd, zegt Eva: "Ik heb echt veel geschreven, ik ben echt gegroeid op heel veel vlakken, op alle vlakken misschien wel. En dat ga je terughoren in de muziek, in de teksten, in het concept en eigenlijk op het hele album."

Deeno Deshh - Onbereikbaar

Deeno Deshh is een uit Oost-Souburg afkomstige rapper. Hij is begonnen aan een nieuwe reeks releases. Deze week kwam hij met de track Onbereikbaar, een samenwerking met het Zeeuwse dj-duo Team Peach. Ze gingen daarvoor naar een studio in Eindhoven. Voor deze track heeft Deeno Deshh een beroep gedaan op Ella Banks, de muzikant uit Rotterdam met Surinaamse roots. De twee geven ook al gezamenlijk shows. Het resultaat is een track die vooruitkijkt naar de zomer. Ook in de tekst lopen de temperaturen al snel op.

Bas de Meijer - Je Weet Me

Rapper Bas de Meijer uit Vlissingen werkte vaker met andere samen, onder andere met producer Jesse van de Ketterij. Hun vaders, de gitaristen Gert de Meijer en Leo van de Ketterij waren allebei muziekvrienden van Paskal Jakobsen van BLØF. Omdat ze allebei hun vader moeten missen, kwamen ze op het idee Paskal te vragen met z'n drieën muziek te maken. Dat pakte wonderwel goed uit en resulteerde in de track Je Weet Me. In de tekst gaat het over een persoon die jou goed kent en weet wanneer je een schouderklopje nodig hebt. Je zou kunnen zeggen dat de dood de drie muzikanten bij elkaar heeft gebracht. Bas: "Ja, eigenlijk wel. Ik denk dat ze stiekem daarboven een beetje meeloeren en heel erg trots zijn."
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 242: SYNGA, Deeno Deshh en Bas de Meijer