Het Windorgel: Yentl en de Boer, Racoon en Young Villian

Yentl en de Boer hebben een ruimtebed, Racoon wil méér en Young Villian geeft live sessie! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

Yentl en de Boer - Het Ruimtebed

Afgelopen woensdag waren ze in Zeeland, cabaretduo Yentl en de Boer. 's Avonds stonden Yentl Schieman, afkomstig uit Kruiningen, en Christine de Boer in de Stadsschouwburg Middelburg met hun voorstelling Modderkruipers, 's middags brachten ze een bezoekje aan een boekhandel in Goes om hun kinderboek Hubbelbubbelprik te promoten. Een avonturenverhaal over een ondeugend jongetje dat fantaseert om met zijn bed de ruimte in te gaan. Maar natuurlijk gaan Yentl en de Boer ook zingen. Yentl: "In het boek zitten ook acht liedjes van ons. Die zitten er bijna als een soort musical doorheen. Je kan ze beluisteren via een QR-code, dus het is een hele ervaring eigenlijk."

Racoon - It's You Or Me

Een track die een glimlach om je mond laat verschijnen. Zo kan je It's You Or Me van Racoon wel omschrijven. Het is vrolijk, het is uptempo, en ook de tekst bevat een knipoog. Zanger Bart van der Weide levert weliswaar kritiek op de gulzige mentaliteit van méér, méér, méér, maar moet bekennen dat je daar zelf of je wil of niet toch een beetje aan mee doet. De stijl doet denken aan gypsy swing van Vaya Con Dios en het Rosenberg Trio, waarvan ook Danny Vera erg gecharmeerd is, zoals bleek uit zijn track A Fadin' Blue, opgenomen met het Rosenberg Trio. It's You Or Me komt uiteraard ook te staan op het nieuwe Engelstalige album van de band, dat dit najaar uitkomt.

Young Villian ft. Lilato - ZWH live sessie

ZUID WEST HIPHOP is het hiphopplatform voor onze regio, ruim genomen van Vlissingen tot Gent en Antwerpen tot Breda. Ze promoten artiesten, brengen ze bij elkaar en zorgen voor begeleiding en faciliteiten. Rapper Young Villian was afgelopen week te gast voor een live-sessie, samen met Lilato. Zijn bijdrage was vol zelfvertrouwen, en terecht want hij behoort al jaren tot de top van de Zeeuwse hiphop. Deze sessie was ook een goede gelegenheid om zijn nieuwste track Hold On You te promoten, waarvan de clip vanaf zaterdag online staat.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.