Rien Dekker brengt eerste eigen lied uit: 'Ik heb zeker de ambitie om lekker verder te gaan'

Rien Dekker uit Wolphaartsdijk is muzikant en kunstenaar. Hij speelt op feestjes en evenementen, voornamelijk covers. Begin dit jaar won hij de coverband voorronde van bandcompetitie Spectra. Nu zet hij een volgende stap in zijn muzikale carrière, want hij brengt een zelfgeschreven nummer uit: Terug Naar Huis.
Hij is voor velen een nieuwe naam in de Zeeuwse muziek. Toch is hij al jaren actief. Rien: "Ik heb tot m'n negentiende op Walcheren gewoond en daar heb ik ook in een paar bandjes gezeten. Voor studie ben ik naar Rotterdam gegaan en ik heb een jaar als straatmuzikant door Europa gereisd. Nu hebben we twee kinderen en zijn we naar Zuid-Beveland verhuisd en ik heb het muziek maken weer opgepikt."

'Harde herrie'

Zijn muzikale voorkeur is in de loop der tijd flink veranderd. Rien: "Ik begon met punkbandjes, 'harde herrie' en intussen speel ik de muziek uit m'n jeugd: folk, blues, country, de wat rustigere dingen, waar een akoestische gitaar goed bij past."
Bij bandcompetitie Spectra viel hij in de smaak, maar waarom precies, is voor Rien ook niet duidelijk. "Dat vind ik zelf moeilijk te beantwoorden, maar als ik op een podium sta, vinden mensen het al leuk voordat ik iets heb gespeeld. Het is een combinatie van factoren misschien."
Het schrijven van teksten vind ik het moeilijkst. De akkoorden en melodietjes komen altijd wel.
Rien Dekker - singer-songwriter
Zijn eerste eigen lied, Terug Naar Huis, dateert al van enige tijd geleden. Rien: "Nou, ik heb het nu voor het eerst opgenomen, maar het is echt m'n eerste eigen liedje. Ik schreef dat toen ik terug kwam van die reis, in 2011. Ik reed Nederland binnen en hoorde voor het eerst weer Nederlandstalige muziek. Verder heb ik daar nooit veel mee gedaan."
Het gaat dus niet over de terugkeer naar Zeeland. "Nee, maar daar kan je het wel naadloos op aan laten sluiten".

Zelfdiscipline

Deze eerste eigen single smaakt zeker naar meer. "Ja, dat is wel de bedoeling. Het heeft met zelfdiscipline te maken. Het schrijven van teksten vind ik het moeilijkst. De akkoorden en melodietjes komen altijd wel. Ik heb zeker de ambitie om lekker verder te gaan. Misschien later met een band erbij."
Singer-songwriter Rien Dekker vertelt in de Zeeuwse Top 40 over zijn eerste zelfgeschreven nummer Terug Naar Huis.
Rien Dekker
Rien Dekker © Evi Dekker-Weger