Pop Trash Inc maakt track met gesproken tekst: I Dream in Pictures

Pop Trash Inc staat al jaren garant voor een stevige dosis elektronische popmuziek. De vocalen bijdragen zijn altijd van zangeres Eva Auad. Maar op de allernieuwste productie, I Dream In Pictures, horen we ook de stem van de Amerikaanse Tracey J. Whitney. Zij kruipt in de huid van een nachtelijke radiohost. Dat leverde een enigszins afwijkend nummer op, maar het blijft wel helemaal Pop Trash Inc, vertelt gitarist Ronald Abresch in de Zeeuwse Top 40.
Bandlid Erwin Meerman maakte online kennis met de Amerikaanse. Hij was gecharmeerd van haar stem en vroeg haar voor een eenmalig project. Ronald: "Zij heeft de tekst opgelezen alsof zij midden in de nacht een radio-uitzending maakt. Daar hoort zo'n gesproken tekst goed bij. De refreinen worden wel gewoon door Eva gezongen."

Knipoog naar de 80's en 90's

Hoewel deze single anders dan anders klinkt, blijft het toch een typisch Pop Trash Inc-geluid, vindt Ronald: "Ja, er zit hier wat meer gesproken tekst in. Normaal gesproken zijn het gezongen liedjes. Dit is dus wat afwijkend, maar voor de rest blijven het onze poppy-, catchy-refreinen, de combinatie van elektronica en klassieke instrumenten met een knipoog naar de 80's en 90's."
Een tijdje geleden gaf Pop Trash Inc voor het eerst een online mini-liveconcert. Mogelijk volgen er meer. Ronald: "Daar denken we wel over na. We zijn er ook mee bezig, maar of dit nummer zich leent voor een live-uitvoering dat moet blijken. De tekst zal in dat geval van band moeten komen. Het is een heel karakteristieke stem, dus je kan het niet zo maar door iemand anders laten doen."
Pop Trash Inc
Ronald Abresch, Eva Auad, Andre Szachnowski, Erwin Meerman © Pop Trash Inc
Ronald Abresch van Pop Trash Inc vertelt meer over de plannen van de band