Thoolse rockband GrainBait wil naar Werchter: 'Dan kunnen we vredig sterven'

Rockband GrainBait uit Tholen won deze maand de finale van T-strijd, de muziekcompetitie in Gebouw T in Bergen op Zoom. Daarnaast hebben ze meteen iets om naar vooruit te kijken, want er staat een nieuwe track op stapel die de band op 12 april presenteert in De Spot in Middelburg.
In de finale zaten de bands Mansy, GrainBait en Breakout. Zanger-gitarist Chris van Boven en drummer Tim van den Berge hebben die avond intens beleefd. Chris: "Dat was super, we hebben een heel leuke avond gehad. We keken er al weken naar uit en hadden onze setlist nog wat aangepast ten opzichte van de voorkeur. Natuurlijk was de concurrentie ook heel goed."
Veel feedback van de jury hebben ze niet gekregen. Tim: "Zoals het ons is verteld, was het in ieder geval heel close met Breakout. Uiteindelijk heeft het publiek een beetje de doorslag gegeven."
Rock en grunge zijn de genres waar wij de meeste invloed uit halen. 
GrainBait mengt rock, grunge en blues, en dat is een vrij unieke combinatie die min of meer uit nood is geboren. Chris: "Van origine ben ik geen gitarist, dus ik moet een beetje roeien met de riemen die ik heb. Daardoor komt een bepaalde stijl naar boven. Ik speel alles in open D-akkoord en daar komt dat bluesrandje vandaan. De grunge past vrij goed binnen mijn stembereik. Rock en grunge zijn de muziekgenres waar wij de meeste invloed uit halen.
De winst van T-Strijd is binnen, maar er staat nog veel meer op het wensenlijstje van GrainBait, zegt Tim: "Die is heel lang. Chris en ik zijn erg fan van festival Rock Werchter, dus mochten we daar een keertje kunnen spelen, dan kunnen we vredig sterven."
De releaseavond waarop Grainbait de nieuwe single Fly Like An Eagle presenteert is op vrijdag 12 april in De Spot in Middelburg.
Zanger Chris van Boven en drummer Tim van den Berge blikken terug op hun winst van T-Strijd
GrainBait
Chris van Boven, Tim van den Berge en Floris Habermehl © GrainBait