Dax Hovius wil zijn dromen waarmaken: 'Je moet het gewoon langzaam opbouwen'

Gitarist en zanger Dax Hovius uit Kapelle werkt sinds zijn winst van tv-programma The Voice Kids in 2020 hard aan zijn muzikale carrière. Hij zit in het laatste jaar van de Herman Brood Academie in Utrecht en brengt regelmatig singles uit. Vandaag is daar weer ééntje bijgekomen: Way Up. Een titel waaruit veel ambitie spreekt.
Hoewel het uitbrengen van een nieuwe single altijd spannend is, stond Dax Hovius vrijdag toch normaal op. Dax: "Het is niet echt spannend, maar wat zo lang van jezelf is geweest, is nu ook van anderen. Ik ben altijd erg benieuwd wat andere mensen ervan vinden."
De vorige singles On Fire For You en Lonely Lovers gingen over liefdesverdriet, maar Way Up gaat meer over zijn eigen ambities. "Muzikant word je niet zo maar, vooral een succesvol muzikant. Daar moet je heel veel voor doen. Dat kan wel eens tegenzitten."
Na een flitsende start met veel media-aandacht viel het tempo daarna wat terug. Dax: "Dat kwam mede door corona, omdat ik toen niet zo veel kon doen. Maar je moet het gewoon langzaam opbouwen, singles uitbrengen en dan komt dat vanzelf wel goed."
Voor de opname van een EP is hij een crowdfunding gestart: "Opnemen kost veel geld. Je moet muzikanten betalen, producers. Dat geld heb je niet zo maar liggen. Vandaar dat alle steentjes die iedereen kan bijdragen heel erg helpen."
Dax Hovius vertelt over zijn nieuwe single Way Up