Het Windorgel: Dax Hovius, Rik Mol en Electric Feathers

Dax Hovius gaat omhoog, Rik Mol houdt woord en Electric Feathers zet de boel onder stroom! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Dax Hovius - Way Up

Dax Hovius uit Kapelle kwam deze week weer met nieuw werk: de single Way Up. Het gaat over het grote doel in zijn leven om succesvol muzikant te worden. Eerst zat alles mee: hij werd gekatapulteerd als winnaar van The Voice Kids in 2020, maar daarna zat het toch een beetje tegen. Dax: "Dat kwam mede door corona. Toen kon je niet zo veel doen. Maar je moet het langzaam opbouwen en singles uitbrengen en dan komt het vanzelf wel goed." Hij doet er alles aan, als student aan de Herman Brood Academie in Utrecht, en met het uitbrengen van de nieuwe single is hij weer een stapje dichterbij de EP die hij nog dit jaar hoopt uit te brengen.

Rik Mol - Full Moon

Trompettist Rik Mol uit Goes kwam in februari met een nieuwe instrumentale track: Lines of Sight. Het plan was om elke maand een nieuw nummer uit te brengen en hij houdt woord, want deze maand verscheen een tweede track: Full Moon. Met zijn zelfgeschreven tracks zoekt hij naar ontspanning tussen zijn drukke agenda door. Hij sluit een beetje aan bij low-fi beats, maar hij wil ook een verhaal vertellen. Als je luistert naar Full Moon kan je dat zeker horen, en het leuke is, bij gebrek aan tekst kan je als luisteraar zelf verzinnen waar het verhaal precies over gaat. Met Full Moon werkt Rik Mol door aan zijn ideaal om in de voetsporen te treden van Herb Alpert.

Electric Feathers - Electrified

En we gaan er lekker uit met de nieuwe van Electric Feathers. Dat is een project van oud-Middelburger Marijn Slager, tevens zanger van rockband The Pheromones. Hij werkt samen met Wouter Verhulst en Elske Steen. Vooral door de komst van die zangeres Elske Steen heeft de muziek van Electric Feathers meer soul gekregen. Op een dreigende synthesizerbaspartij zingt ze: 'You Make Me Feel Alive, electrified'. In het verloop van het nummer gaat de lichaamstemperatuur dan ook flink omhoog. Het kost niet veel moeite om als luisteraar een vergelijkbare ervaring te ondergaan.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.